Bernard

Even kennis maken

Ik ben Bernadus Best, een 27 jarige millennial uit Brabant. Ik ben niet lui en zeker nooit ook verwend geweest door mijn ouders dus val ik een beetje buiten van wat er over het algemeen over mijn generatie gedacht wordt. Ik ben opgevoed met een aantal principes waaronder onder ook het respect voor anderen en het werken hoorden en ik kreeg ook niet iedere keer een hoop geld bijgeschoven toen ik op kamers ging wonen. Nee ik heb echt moeten knokken voor wat ik in het leven behaald heb en kan met een gerust hart zeggen dat ik er ook best wel trots op ben.

Ik heb Visual design gestudeerd ook al heb ik er nooit in gewerkt. Ik ben namelijk een van die millenials die challengers genoemd worden. Ik wilde graag van alles en nog wat meemaken en vooral ook zien, wat me dus een mens maakt die graag op reis gaat om de wereld van dichtbij te kunnen bekijken. De wereld rondreizen en er ook nog eens geld mee kunnen verdienen was de droom waar ik naar op uit was.

Geisha kinderkledingNa lang zoeken heb ik me bij National Geographic aangesloten als vrijwilliger. Nu moet je niet gaan denken dat ik meteen het vliegtuig op kon stappen om mijn verhaaltje te gaan filmen want zo is het echt niet gegaan. Ik moest eerst een paar jaar werken als assistente van de ploegen die een of andere documentaire filmden wat dus betekende dat ik met een aantal andere jongeren alles van en naar de vliegtuigen en hotels moest sjouwen en ervoor moest zorgen dat alles ook op tijd op de locatie aan kwam. Natuurlijk zag je wel het een en ander wanneer je in een ander land aankwam want als zij bezig waren met de documentaire konden wij andere dingen doen, dus vervelen deed ik me nou ook weer niet bepaald.

Na verloop van tijd kocht ik mijn eigen camera en begon ik overal foto´s te schieten en te filmen wanneer we niets te doen hadden. Deze foto´s en filmpjes liet ik dan bij thuiskomst zien aan de productie die langzamerhand interesse toonde voor mijn werk. Op het moment ben ik dan zover dat ik 340 dagen van het jaar op reis ben met mijn camera en de wereld al lang en breed rond ben geweest.

Meer over mijn werk

Nu je dit hebt gelezen hoop ik dat je wat wijzer bent geworden over wat het betekent om constant op reis te zijn. Je dient je aan te passen aan de culturen waar je komt, je kampt met enorme urenverschillen, het klimaat helpt soms ook niet mee maar ik zou het voor geen goud meer willen missen. Ik ben dankbaar voor wat het leven mij biedt en wil het dan ook graag met iedereen delen. Bekijk hier op bernardus-best.nl mijn fotogalerij waar je de beste foto´s die ik geschoten heb kunt bezichtigen. Sommige van deze foto´s zijn gemaakt in de uiterste hoek van de wereld waar maar heel weinig mensen ooit zullen komen en andere zijn gemaakt in de drukste steden ter wereld. Bekijk de foto´s en laat je betoveren door wat de wereld ons te bieden heeft.  De filmpjes die op deze site beschikbaar zijn heb ik gemaakt in samenwerking met mijn collega Ad Visser en waarvoor we samen de Naica grotten van Mexico zijn ingegaan om de fantastische selenietkristallen vast te kunnen leggen. Daarnaast hebben we samen ook de jungle van Costa Rica kunnen filmen die als één van de mooiste en rijkste ter wereld kan worden beschouwd.

Wekelijks zul je hier op mijn blog nieuwe foto´s kunnen vinden en ervaringen kunnen lezen over mijn reizen. En hierbij wil ik dan tevens ook iedereen uitnodigen om een reactie achter te laten op deze site om er zo een leuke en gezellige blog van maken.  Voor nu tot ziens maar weer!

Posted on