Fotograferen

Fotoshoots

Fotograferen is het liefste wat ik doe, dus heb ik eigenlijk van mijn hobby ook mijn werk kunnen maken. Dat is iets waar je heel dankbaar voor moet zijn want het overkomt natuurlijk niet iedereen. Toch kun je af en toe in dit werk ook vreselijke dingen tegenkomen die ook gefotografeerd moeten worden omdat je daarvoor de opdracht hebt gekregen en dan is het leuke er uiteraard al vlot vanaf.

cbd olieZo moest ik bijvoorbeeld een kinderhuwelijk fotograferen in Bangladesh. Normaal gesproken ben ik een vriendelijk persoon en kan ik goed socialiseren met andere mensen en culturen maar wanneer ik voor deze toestanden kom te staan is mijn vriendelijkheid ver te zoeken en komt daarvoor in plaats een enorm gevoel van onmacht. Wie kan er nu in hemelsnaam genieten van een foto waar een meisje van 11 gedwongen wordt om te trouwen met een man die al ver over de veertig is? Uiteraard ben ik me er ook van bewust dat het fotograferen van dit soort dingen nodig is om de wereld te laten ziet dat het niet overal rozengeur en maneschijn is, maar op dat moment is voor mij ontzettend moeilijk de opdracht uit te kunnen voeren.

Volgens mij moeten kinderen een leuke en liefdevolle jeugd hebben waar ze op latere leeftijd met plezier op terug kunnen kijken. Ik neem bijvoorbeeld vaak kinderkleding mee naar arme landen voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen fatsoenlijk aan te kleden. Dat vind ik dus wel leuk om te doen en daarnaast fotografeer ik graag de gezichtjes van deze kinderen. Wanneer ik dan weer thuis ben en de foto┬┤s bekijk denk ik vaak bij mezelf dat we hier in het westen eigenlijk toch wel een beetje verwend zijn.

Ouders kunnen hier zoveel kinderkleding kopen als ze willen en van de beste merken zoals bijvoorbeeld Geisha Kinderkleding of Name It. Van dit soort kinderkleding kunnen kansarme kinderen alleen maar dromen terwijl het hier de normaalste zaak van de wereld is een mooie Geisha kinderkleding outfit voor je zoon of dochter online te kopen. Niet dat ik dat niet goed vind hoor! Ik vind het juist fantastisch dat niet de hele wereld onder dezelfde levenstoestand hoeft te lijden maar het zou natuurlijk leuker zijn wanneer alle kinderen van dit soort kinderkleding gebruik zouden kunnen maken.

Ik heb zelf vaak genoeg kinderkleding van Geisha als cadeau gekocht voor de kinderen van mijn broer en zus vandaar dus dat ik dit merk zo goed ken en kan dan ook met een gerust hart vertellen dat het een fantastisch merk is met leuke designs waar ieder kind van waar dan ook mee rond zou moeten kunnen lopen. Echter ik denk dat deze droom om alle kinderen gelukkig te zien in deze wereld nog lang niet uit zal komen en we er nog een hele poos op zullen moeten wachten om op dit gebied een vooruitgang te boeken.

Posted on